WELKOM!

U kunt bij ons terecht voor het aanmeten van medische compressiekousen, ook wel steunkousen genoemd. Tevens pedicurepraktijk voor het behandelen van voetproblemen. Wij werken uitsluitend op afspraak.

Door jarenlange ervaring staan wij garant voor een deskundige behandeling en eerlijk advies. Zowel voor het verstrekken van uw elastische kousen, als voor een doeltreffend aantrekhulpmiddel. Wij zijn op het gebied van de compressietherapie een SEMH gecertificeerd aanmeetbedrijf, dat wil zeggen dat wij hoogwaardig kwaliteitswerk leveren. Wij leveren een hulpmiddel dat afgestemd is op uw zorgvraag. Persoonlijke benadering staat bij ons hoog aangeschreven.Compressiekousen

Medische compressiekousen worden in de volksmond ook vaak steunkousen genoemd. Dit is niet terecht. Een steunkous kunt u overal kopen. Een medische compressiekous is echter een hulpmiddel dat u wordt voorgeschreven door de arts of specialist en speciaal door de bandagist (aanmeter van kousen) voor u wordt aangemeten. Deze kous, ook wel therapeutische elastische kous (TEK) genoemd, geeft de juiste druk aan het been, op de juiste plaats. Voor mensen met vaatproblemen, spataderen (varices), lymfe-oedeem, lip-oedeem, open been (ulcus cruris), enz. is dit van zeer groot belang. In dit geval spreken we over beenkousen.

Armkousen worden aangemeten voor lymfatische problemen, die kunnen ontstaan b.v na borstamputaties (okseltoilet) .

Bij medische indicatie worden deze kousen vergoed door de zorgverzekeraar. Medische compressiekousen zijn dus uitsluitend op recept/machtiging verkrijgbaar. Dit wordt voorgeschreven door uw behandelaar.

Bij een juiste verzorging blijven deze kousen 6 maanden hun werking behouden. Ze hebben een gecontroleerd drukverloop vanaf de enkel naar boven.

Bij het afleveren en passen van de kous ontvangt u duidelijke instructies voor het verzorgen van de kousen, het aan- en uittrekken en het juiste gebruik van dit hulpmiddel.

Beenkousen  lees meer

Armkousen  lees meer